• Alumni  
  • Sitemap
  • Other websites
 
NETHERLANDS
 
 

Roland Berger en softwareproducent Wind River werken samen in automotive-sector

Roland Berger gaat samenwerken met softwareproducent Wind River. De bedrijven willen samen inspelen op de nieuwe behoeften in de auto-industrie. De opkomst van de elektrische auto en de zelfrijdende auto leiden daarin tot nieuwe strategische en technologische vraagstukken. Complexe softwaresystemen spelen een steeds belangrijkere rol in auto’s.

Roland Berger en Wind River, eigendom van Intel, hebben de samenwerking vandaag bekendgemaakt. ‘Samen met Roland Berger reiken we auto-producenten de hand om hun software te transformeren en hun bedrijf klaar te stomen voor groei,’ zegt Marques McCammon, general manager van connected vehicle solutions bij Wind River.

‘Internet-der-dingen’
Wind River geldt als een van de wereldleiders op het gebied van het ‘Internet-der-dingen’, waarin met behulp van software zo veel mogelijk apparaten met elkaar zijn verbonden. Het bedrijf heeft decennialange ervaring op het gebied van software die wordt geïntegreerd in voertuigen. Wind River heeft klanten in de luchtvaart- en defensiesector en is ook al jarenlang actief in de auto-industrie. Daarvoor maakt Wind River geavanceerde infotainmentsystemen en de secure advanced driver assist systems (ADAS) die zo’n belangrijke rol spelen bij zelfrijdende auto’s.

Roland Berger geldt wereldwijd als een van de leidende adviesbureau’s op het gebied van automotive. Het adviesbureau biedt marktinzichten, business-analyses en helpt bij het ontwerpen en implementeren van nieuwe strategieën en businessmodellen.

Samen hopen de twee bedrijven hun klanten slim door de software-revolutie te navigeren die momenteel gaande is. Ook willen ze klanten ondersteunen bij het sneller in productie brengen van voertuigen en zo optimaal profiteren van de mogelijkheden die de auto’s van de toekomst bieden.

Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Eline van Loon: eline.vanloon@rolandberger.com

Jan 11, 2016
Top

More news